Агим Јонуз: Без Албанците во Македонија нема ни погреб ни свадба

1
1442

Учеството на Албанците во општествениот живот, политички, на било кое ниво во Македонија е неизбежна вистина од која никој не може да избега, вели политичкиот аналитичар Агим Јонуз во Отвореното студио на Тв Нова.

– Како пример го земам Арачиново кое има една структура на луѓе кои воопшто не се за потценување од ниту еден аспект.Тоа што некој Арачиново го подразбира надвор од Скопје или како дежурна тема тоа е небулоза.Таму има паметни и вредни луѓе, бизнисмени-нагласи Јонуз.