Адвокатот Рауфи тврди: Членови на Кумановската група можат да бидат ослобoдени по еден месец

0
597

Адвокатот Насер Рауфи, кој ги бранеше некои од членовите на кумановската група, во интервју за Лајм.Тв ги објаснува своите очекувања од сослушувањето на Апелациониот суд за овој случај, закажан за 16 и 17 мај.

Ако се оди добро, Рауфи вели дека одлуката на Апелациониот суд мора да биде донесена во рок од еден месец. Тој споменува три можни опции за тоа како може да се одлучи: да го врати случајот на прва инстанца, да ја скрати пресудата на обвинетите или да ја потврди првостепената пресуда.

Ако случајот се врати во прв степен, според него, членовите на Кумановската група треба да се бранат од слобода, бидејќи нема причина и понатаму да продолжат со и онака предолгиот притвор.

Коментирај