9 тајни кои ќе ја спасат вашата облека

0
508

Интернетот е полн со различни трикови за секоја ситуација. Но дали тие работат навистина?
Погледнете 9 од најинтересните трикови кои навистина делуваат:

1. Памучен тампон и оцет го отстрануваат мастилото од чантата
Резултат: Работи. Освен тоа можете да го проверите и квалитетот на кожата на овој начин: ако е вистинска, бојата нема да остане на памучното тампонче.


2. Ослободете се од малите набори со помош на преса за коса

Резултат: наборите исчезнуваат прилично брзо. Овој метод може да се примени само на понежни материјали од кошули или маички. Погрубите нема да се испеглаат.0

3. Секојдневните влошки ја впиваат влагата и помагаат при губењето на мирисот од чевлите
Резултат: Ако немате фен, ова е одличен начин за отстранување на вишокот на влага од чевлите. Ќе бидат суви за 2 часа.0

4. Ако нанесете восок на патиките и ги исушите со фен, тие ќе станат водоотпорни.
Резултат: 100% работи. Восочниот слој е невидлив и ефикасно штити од вода. 0

5. Можете да ги отстраните гребнатините од чевлите со помош на вазелин
Резултат: Малите гребнатини стануваат помалку видливи.

6. Топчињата на облеката лесно се тргаат со помош на жилет
Резултат: Работи. Сепак не го злоупотребувајте овој трик бидејќи може да ја  уништи
облеката.

7. Ставете весник- хартија во високите чизми за да ја одржите нивната форма
Ова работи, но ако сакате да ја задржите формата на чизмите до следната година, вметнете нешто потврдо што нема да се деформира.

8. Течен алкохолен дезинфициенс за раце помага за отстранување на дамките од мастило од облеката.
Резултат: Работи одлично! 

9. Ако некое копче се разлабавило нанесете лак за нокти
Резултат: Работи одлично! 

Коментирај