8 работи кои ги прават жените попривлечни

0
576

Според најновите истражувања жените кои носат високи потпетици се поатрактивни за мажите за разлика од оние кои носат рамни чевли.

Еве кои други 7 карактеристики кои според истражувањата ги прават жените попривлечни за мажите:

  1. Мажите ги сметаат за попривлечни жените со поизразени форми на телото.
  2. Поголеми гради: многу поверојатно е мажите да се загледаат во жена со поголеми гради отколку со помали.
  3. Руса коса: поверојатно е мажите да побараат средба со жени со руса коса, отколку со жени со црна коса или со црвена.
  4. Тетоважи: жените со тетоважи имаат два пати поголема веројатност да бидат прашани за средба од мажите.
  5. Шминка: жените кои се шминкаат привлекуваат со 33% повеќе мажи.
  6. Отворена облека: жени кои носат поотворена облека е поверојатно да се прифатат како сексуално послободни отколку оние кои се облекуваат со позатворена облека.
  7. Носење на црвено: мажи кои зборуваат со жени, облечени во црвено поставуваат поинтимни прашања.

Коментирај