7 грешки кои го расипуваат обликот на градите

0
981

Ако сакате прекрасни гради, мора да се грижите за нив! Често грижата за нив е потценета, па во еден момент градите започнале да висат и не изгледаат како што сакате вие!

Не го носите бројот на градникот што ви одговара
Многу од жените често носат помал градник за да им изгледаат градите поголеми или пак поголем градник за да им бидат градите послободни. И во двата случаеви тоа е доста штетно за градите. Во првиот случај се притискаат крвните садови а во вториот градите немаат поткрепа и нивната форма се расипува.

Кубење на влакненцата со пинцета
Да, никој не сака да има влакна токму таму, но треба да бидете многу внимателни бидејќи кожата е многу чувствителна и лесно може да се воспали.

Ставање пирсинг
Ставањето на пирсинг на градите е крајно опасно.

Спортување без спортски градник

Спиење на стомак
Спиењето на стомакот го менува обликот на градите.

Крем
Кожата на градите треба да се хидрира, па затоа треба да користите крем.

Коментирај