626.000 исселени се враќаат во „Северна Македонија“ за НатоФест

0
1173

Не згаснува гневот на граѓаните за вечерашната прослава која со буџетски пари се организира низ 15 градови низ Македонија. Покрај илјадниците пораки и статуси, Студентите за Македонија со Фејсбук настан протестираат против апсурдноста на овие таканаречени прослави.

626.000 се враќаат дома за НатоФест!

„Се очекува да се вратат повеќе од 600.000 граѓани наши иселеници, ќе се игра чочек, ќе има аплаузи, ваучери ќе фрчат.  Добредојдовте, најдете си ги патиките пред Влада на СРМ!“ се вели во настанот организиран од Студентите за Македонија. 

Masovno-vrakjanje-na-mladite-vo-Severna-Makedonija_za-NATO-Fest

Коментирај