6 работи што ќе ви се случат ако прекинете да јадете месо

0
531

1. Ќе ослабете- Веднаш по преминот од животинска кон вегетаријанска храна, можете да симнете до 5 килограми.
2. Количината на корисните бактерии во вашиот стомак ќе се зголеми- тоа ќе го подобри варењето на храната. На почетокот може да почувствувате подување на стомакот, но тоа е нормално бидејќи е потребен период за прифаќање на промената на начинот на исхрана.
3. Вашата кожа ќе изгледа поздрава и посјајна- После преминот на растителна храна, акните и другите иритации на кожата исчезнуваат.
4. Ќе добиете вишок енергија- Специјалистите препорачуваат да започнете со тренинзи, без разлика дали се работи за обично пешачење или посета на фитнес.
5. Срцето ќе работи подобро- растителната храна помага за подобрата работа на срцето, бидејќи во неа не се соддржи состојката карнитин (што ја има во месото и истата пречи на работата на срцето).
6. Нивото на холестеролот ќе се намали за 1/3- исто така поврзано со срцето i крвоносниот систем.

Коментирај