6 причини поради кои жените не стигнуваат до оргазам

0
9479

За жал не секој полов акт носи задоволство, и не секогаш жената стигнува до најголемото задоволство. Постојат жени кои многу долго време не можат целосно да се насладат на сексот и не можат да ја разберат која е причината за тоа. Еве кои се можните причини за не стигнување до оргазам:

1. Не маструбирате
Ако никогаш не сте маструбирале тоа може да биде една од причините за недостигнување на оргазам. Ако вие не си го познавате вашето тело како очекувате вашиот партнер да го познава? Се препорачува да се маструбира 2 пати неделно по 20-30 минути… На овој начин потоа ќе можете да осетите поголемо задоволство и од сексот.

2. Не си давате доволно време
Оргазам не може да се постигне за 2 минути! Ако сексуалниот акт е подолг имате поголеми жанси да стигнете до оргазам!

3. Се срамите од вашето тело
Ако постојано се срамите нема да можете да се опуштите максимално, па така и тешко можете да дојдете до посакуваниот завршеток.

4. Мислите дали ќе стигнете со оргазам
Ако постојано мислите „како да не го разочарате“ вашиот партнер повторно не можете да се опуштите… Уживајте во мигот!

5. Вашиот партнер гледа многу филмови за возрасни

6. Под стрес сте
Ако сте под стрес многу тешко можете да дојдете до оргазам.

Коментирај