5 знаци кои покажуваат дека се претворате во „тетка“

0
949

Со текот на годините се случуваат различни трансформации со жените, но најстрашната од нив е  претворањето во „тетка“. Зошто се случува така е тешко да се објасни, но има некои први знаци кои покажуваат на опасноста да девојките/ жените се претворат во „тетки“.

1. Потребна сте им на сите
Вие сте една од оние жени кои се вклучени во секој конфликт кој дури и не ве засега. Ова може да се случи во продавницата, во редицата во банка, на улица …

2. Не заборавате да забележите дека сте во брак
Сите приказни што ги кажувате започнуваат со „мојот сопруг“. Приказната можеби не е поврзана со вас, важно е да се напомене дека сте во брак.

3. Заинтересирани сте за детали од туѓа приватност
Фактите за туѓите животи се едноставно од витално значење за „тетките“, и дури и не е важно за чиј живот станува збор, дали е некој од роднините или комшиите.

4. Секој мора да ги почитува вашите стандарди
Вие најдобро знаете како да живеете – на која и е потребен маж а на која дете.

5. Вие сте во брак со …
Тој е безживотен, со просечна плата на 35 години а изгледа како на 50. Тој никогаш не се жали, не зборува и издржува сè што прави неговата „тетка“.

Коментирај