5 совети за секс откако ќе станете родители

0
8316

Откако ќе станете родители, сексот не престанува! Не, тој може дури и да се подобри! Да, времето кога ќе бидете сами се намалува така што мора да бидете многу покреативни бидејќи сепак сексот е она што ве зближува. Еве 5 совети за овој период, во кој веќе сте родители:

Направете си еротска листа на желби
Секако постојат работи што не сте биле во можност да ги тестирате додека не сте биле родители. И сега е време да ги остварите вашите соништа. Ослободете ја вашата имагинација и уживајте во „жешките“ моменти со вашиот партнер.

Атмосферата е важна
Правењето секс е нешто многу посебно. Многу е важно атмосферата да биде пријатна и интимна.

Чувајте ја вашата сила
Не е нормално да имате секс откако сте исчистиле, готвиле цел ден и сте се занимавале детето. Размислете каде можете да заштедите напор за да можете да уживате со вашиот партнер.

Сетете се на вашите најдобри сексуални искуства
Применете ги повторно.

Пракса
Повеќе секс, повеќе страст, повеќе љубов = повеќе хармонија во семејството! Крај на муабетот! Фатете се за работа! 😉

Коментирај