5 начини како да избегате од монотонијата во сексот

0
1044

Двојките во долготрајните врски честопати влегуваат во ритам на монотонија во сексот. Желбата за интимност се намалува, либидото опаѓа поради здодевност предизвикана од појавата на очекуваното и монотоно сексуално искуство.
Многумина страдаат од овој проблем. Сепак, тоа може да се реши. Што треба да направите за да се направи монотоната сексуална врска повторно разновидна и интересна?

1. Ново изненадување
Возбудата се зголемува кога вашиот партнер знае дека во спалната соба се случува нешто неочекувано. Анализирајте го вашето однесување во креветот и обидете се да измислите нови изненадувања во секое време. Очекуваното изненадување е она што сигурно ќе ја скрши рутината во сексот.

2. Преиспитајте ги вашите цели
Размислете добро што би сакале во сексот. Разговарајте со вашиот партнер. Ако и двајцата ги идентификувате работите што мислите дека ги сакате, но не сте се обиделе, вклучете ги на листата за следниот пат. Ова ќе ја подобри блискоста на врската и ќе ве натера да чекате да бидете нестрпливи да останете сами.

3. Мислете и на други работи освен на секс
Ако сакате вашиот сексуален живот да се врати во полна сила, оттргнете се од континуираната мисла за задоволување на задоволството. Реалните очекувања се клучни за тешките моменти на интимната стагнација.
Престанете да размислувате дека за да бидете вистински среќна и сексуално активна двојка, мора постојано да мислите на секс. Ова е нормално да имате моменти во кои немате сексуален апетит.

4. Стимулирајте ги вашите сетила
Повеќето луѓе имаат 5 основни сетила. Возбудете го секое од нив за да го натерате мозокот за да ја отклучи желбата за секс. Користете ја било која еротска техника која има способност да „иритира“ барем едно од вашите сетила.

5. Едуцирајте се
Прочитајте книги, статии за секс итн. Ако не можете да разговарате со вашите блиски за интимноста, информирањето за различните пристапи добро ќе се одрази на вас. Така ќе поставите нови основи на вашите стари сексуални навики.

Коментирај