5 факти за сексот

0
1656

1. Жените природно имаат пониско либидо од мажите
Жените имаат помала сексуална желба од мажите и тоа е научно докажано. Добро е да експериментирате во кревет, за да го достигнете чувството што го барате.

2. Родителството може да ја убие сексуалната желба на една жена
Жените кои се фокусираат премногу на родителските грижи, забораваат дека имаат и интимен живот со партнерот. Но, колку и да сте зафатени со децата, треба да наоѓате време за себе и за саканиот/та.

3. Многу нешта (вклучувајќи го и кујнскиот мијалник) можат да влијаат на вашата сексуална желба
Сексуалните желби на жените се менуваат многу почесто од мажите.

4. Мажите и жените гледаат поинаку на сексот
Мажите го доживуваат сексот како создавање на интимност, а жените како израз на интимност.

5. Не постои секс поза која е исто убава за сите мажи и жени
Секој човек на различен начин го достигнува своето задоволство.

Коментирај