25-те најдобри земји во светот

0
434

Не е лесно да се каже кои земји се најдобри во светот според економска средина и квалитетот на живеење. Од U.S. News & World Report сепак секоја година се бираат вкупно 80 земји според различни критериуми.
Во нивната класификација за 2017 година се вклучени мислењата на 21 000 бизнис
лидери, претставници на елитата и обични граѓани. Еве како се подредени земјите:

24. Португалија
23. Јужна Кореја
22. Обединети Арапски Емирати
21. Ирска
20. Кина
19. Шпанија
18. Австрија
17. Луксембург
16. Италија
15. Сингапур
14. Нов Зеланд
13. Финска
12. Данска
11. Холандија
10. Норвешка
9. Франција
8. Австралија
7. САД
6. Шведска
5. Јапонија
4. Германија
3. Британија
2. Канада
1. Швајцарија

Коментирај