20 штетни мисли кои треба да исфрлиме од нашите умови

0
852

Толку многу нешта од животот се надвор од нашата контрола. Жално е да го игнорираме она што можеме да го контролираме, за да се чувствуваме подобро, имено нашите мисли. Сепак, секој од нас избира со кого да го троши своето драгоцено време, со кого да комуницира и да ги споделува своите пари и енергија. Како да реагира на несреќни настани и радосни вести.
Човек може да промени сè, ако си го промени размислувањето. Само така одиме по патот за подобар живот и постигнување на нашите соништа. Што треба да исфрлиме од нашиот ум, за да се упатиме во оваа насока?

1. Мојот сон може да почека токму сега.
2. Во моментов немам време.
3. Не сум доволно талентиран за тоа.
4. Овој проблем е премногу голем за да се реши.
5. Уште не сум подготвен.
6. Знаев дека не сум доволно добар.
7. Јас сум вистински неуспех.
8. Само сакам сè да оди по како по вода.
9. Тие добиваат сè толку полесно од мене.
10. Нема за што да сум благодарен.
11. Имам премногу недостатоци.
12. И тие немаат она што е потребно. Никој го нема.
13. Немам време за другите – треба да ме разберат.
14. Најмногу моите блиски луѓе можат да почекаат – ако не тие, кој?
15. Можам еднаш да го прекршам ветувањето што сум дал.
16. Една мала лага никого не може да повреди.
17. Тие се грижат за мене, но се премногу зафатени да ги почитуваат ветувањата.
18. Одбивам да плачам.
19. Никогаш нема да му простам.
20. Срцето ми е скршено премногу пати, за да преземам нови ризици.

Патот кон соништа започнува со отфрлањето на овие мисли.
Среќно!

Коментирај