19 фотографии кои ја покажуваат моќта на времето

0
442

Фотографијата е еден од најдобрите пронајдоци во целото човештво. Тоа е необична временска машина која ни помага да се вратиме назад и да се потсетиме на најдобрите моменти од нашето минато, или да го следиме прогресот и неизбежноста на нашите промени. Но, најдобрите споредби може да се направат кога ќе ставите пред и по фотографиите рамо до рамо.

Татко со неговите сакани девојки, пред 10 години и сега

Направен клун преку 3Д печетар

Плажа во Хрватска по невреме

Дете и куче

Велосипедизам во 1985 година и во 2018 година

„Нашето прво патување на ова место во 2013, се претвори во место каде ме запроси“

17 години заедно

Поминаа толку години, но ова место се уште и е омилено

За само 3 години

„Слика од средно (лево), слика од факултет (десно). Среќна сум на тие денови“.

Поминале само 15 месеци помеѓу овие две фотографии

Телефонот мој (2018) и телефонот на мајка ми од 1998 година

Се сретнавме во второ одделение (1997) и по 21 година подоцна.

„Трезвеноста ми подобри многу работи. Ова е 220 денови подоцна“

Славиме годишнина од доѓањето во мојот дом.

18 години љубов

Првата канцеларија на Apple и сегашната

Извор:  Skopje24.mk

Коментирај