15 совети кои ќе ве поттикнат никогаш да не се откажувате

0
531

Сите имаме денови кога понекогаш сакаме да се скриеме во креветот и едноставно да се скриеме од светот. Но, без оглед на тоа низ што поминувате и какви чувства имате, треба да знаете дека откажувањето е најлесното нешто на целиот свет.

Ова се 15 совети кои ќе ве поттикнат да не се откажувате.

1. Паднете седум пати, но станете осум пати . – Јапонска поговорка.

2. Најголем дел од поразите им се случиле на луѓето кои не сфатиле колку блиску се до крајна цел кога се откажале. – Томас Едисон

3. Успехот е збир на повеќе нешта кои се повторуваат секојдневно. – Роберт Колер

4. Ако немате луѓе кои ве критикуваат, нема никогаш да постигнете успех. – Малколм Х

5. Тоа што го ризикуваме покажува што цениме во животот.

6. Даден ни е овој живот бидејќи сме доволно силни за да го живееме.

7. Кога некој ќе ви каже дека не можете да направите нешто, треба да помислите дека можеби зборуваат за себе. – Шелдон Кахун

8. Животот е како возење велосипед. За да стигнете до целта, морате да го одржувате балансот. – Алберт Ајнштајн

9. Запаметете дека никој не може да ве направи да се чувствувате инферирно без ваша дозвола. – Елеонор Рузвелт

10. Живејте го животот гледајќи напред, но ако сакате да го разберете, секогаш гледајте позади себе. – Киркеегард

11. Јас не сум производ на моите услови. Јас сум производ на моите одлуки. – Стивен Ковеј

12. Зоната во која функционираме е одлично место, но успехот не се случува таму.

13. Најважните денови во вашиот живот се денот кога сте роден и денот кога сфаќате зошто. – Марк Твен

14. Повеќе би умрел од страст, отколку од досада. – Ван Гог

15. Изградете ги вашите соништа, или некој друг ќе ве ангажира за да ги изградите неговите. – Фара Греј

Извор: skopjeinfo.mk

Коментирај