12 најдобри волшебни улици во светот

0
520

Секоја пролет Јапонците го слават расцутувањето на пролетните цветови на празникот,познат како Ханами. Според источната филозофија тоа потсетува колку краткотрајна и преодна е убавината. Нас сепак не ни се потребни длабокоите и филозофски значења за да уживаме во пријатна прошетка помеѓу овие прекрасни улици.
Растенијата сепак имаат и практична вредност. Очигледно улиците со дрвја  решаваат различни урбани проблеми поврзани со зголемената топлина и охрабруваат прошетка и возење на велосипед.

Шпанија0

Флорида1

Австралија2

Франција
3

Гран Канарија4

Полска
5

Ирска
6

Тајланд
7

Франција8

Израел
9

Италија
10

Германија
11

Коментирај