10 цитати за животот од познати личности

0
1329

„Глупаво е да правиш планови за целиот свој живот, бидејќи не си господар дури ни на утрешниот ден.“
Луције Енеј Сенека

„Секој живот со добро искуство, е долг живот.“
Леонардо да Винчи

„Во животот е како во граматиката – исклучоците се повеќе од правилата.“
Р. Гурмон

„Во животот можеш да се потпреш само на себе. Но и тоа не ви го советувам. “
Тристан Бернард

„Живеј го секој ден така, сеедно како да ти е последен, бидејќи порано или подоцна ќе испадне така.“
Реј Чарлс

„Животот во најголем дел е она што се случува некаде на друго место.“
Алан Бенет

„Животот е суров, кога мислите за него, и прекрасен кога го живеете.“
Керол Корд

„Животот е она што се случува додека правите други планови.“
Џон Ленон

„Животот не е ништо друго освен движење, премин од форма во форма, константно рушење и градење во циклус кој се повторува постојано.“
Д. И. Писарев

„Животот кој добиваме не е краток туку ние сами го правиме таков.“
Луције Енеј Сенека

Коментирај