10 работи кои се строго забранети за кралското семејство!

0
1209

Ако мислите дека кралскиот живот е удобен и безгрижен, вие се лажете. Во кралскиот двор владеат строги правила и традиции, од кои некои постоеле со векови, а членовите на кралското семејство мора строго да се придржуваат кон нив. Еве кон кои правила ќе мора да се придржува Меган како нов член на кралското семејство:

1. Лакови за нокти
Лак за нокти со темни бои се строго забранети.

2. Носење хулахопки
Меган никогаш повеќе нема да може да носи фустан без хулахопки.

3. Нарачки на социјални мрежи
Кралското семејство има официјална наредба за социјалните мрежи, па на другите членови им е забрането да користат Фејсбук, Твитер или Инстаграм.

4. Давање автограми
Меган е навикната да потпишува автограми, но таа ќе мора да заборави на тоа. На членовите на кралското семејство не и е дозволено давање автограми заради безбедносни причини, со цел да се спречат фалсификатите на потписот.

5. Селфи
Правењето на селфи е уште една закана за безбедноста. Сепак, членовите на кралското семејство понекогаш го прекршуваат ова правило.

6. Потрошувачка на школки и морски плодови
Поради ризикот од труење со храна, членовите на кралското семејство избегнуваат да ја јадат оваа храна.

7. Однесување на масата
Членовите на кралското семејство почнуваат да јадат само откако кралицата почнува да јаде и прекинуваат во моментот кога кралицата завршува со јадење.

8. Седење со прекрстени нозе
Овој тип на седење е строго забранет во благородните кругови.

9. Играње “Монопол”
Оваа забрана доаѓа од принцот Андреј, кој ја смета оваа игра за “премногу сурова”.

10. Справување со политиката
Парламентот започнува да работи секоја година за кралицата, но на сите други членови на семејството им е забрането да се мешаат во политиката, да се справуваат со неа и да изразуваат политички ставови.

Коментирај