10 работи кои нè прават среќни, а не се купуваат со пари

0
419

Парите никогаш нема да нè направат среќни. Колку повеќе имаме, толку повеќе сакаме.

Тоа го сфаќаме особено кога ќе дојдеме во некои години кога почнуваме повеќе да ги цениме оние мали нешта и моменти кои не можат да се купат со пари.

Кога ќе ги прашаме постарите личности што е тоа што навистина носи среќа во животот, ова се нивните одговори:

Љубов, Вистина, Мир во душата, Талент, Среќата на оние кои ги сакаме, Добрите манири и воспитување, Времето, Присуството на драгата личност, Образованието, Доброто јадење

Дали се сложувате?

Коментирај