10 причини зошто да имате барем еден човек со хороскопски знак Вага во вашиот живот

0
5531

1. Вагите се посветени
Луѓето од хороскопскиот знак Вага секогаш се подготвени да им помогнат на сите кому му е потребна нивната помош. Тие се подготвени да ја подадат својата рака, без да побараат нешто за возврат.

2. Вагите се оптимисти
Овие лица не подлегнуваат на мрачните расположенија. Имаат способност да уживаат во животот и да гo видат позитивното, каде што другите гледаат само негативно.

3. Вагите се трезвени
Без оглед на ситуацијата, не брзаат со заклучоците. Тие не се луѓе на крајностите туку на добро промислената проценка и на добро осмислената акција.

4. Вагите се романтични
Сакаат романтика и романтични гестови. Особено кога тие доаѓаат од самите нив за човекот покрај нив. Гледаат убавина во сè – во песната на уличниот музичар, во светлината на месечината над градот, во мирисот на есента. И тие се дури и посреќни ако имаат некој со кого ќе уживаат во нивното задоволство.

5. Вагите се со широко срце 
Тие веруваат во луѓето. И тие го гледаат најдоброто во секого. Тие го гледаат, дури и кога самиот човек не го гледа тоа во себе. Простуваат, поддржуваат, насочуваат… Тие не ги гледаат грешките, не ги чуваат навредите во нивните срца.

6. Вагите се објективни
Секогаш ги погледнуваат сите работи од различни гледни точки. Тие многу добро знаат дека не постои само една вистина. И дека понекогаш тоа во кое сме длабоко убедени е само врвот на ледениот брег, а суштината е под површината.

7. Вагите се уредни во буквална и преносна смисла
Нивните предмети се уредени, нивните мисли се уредени, нивните дела се наредени. Тие знаат како да го средат хаосот. Бидејќи знаат дека на тој начин ја неутрализираат тензијата и стресот и ја неутрализираат неизвесноста.

8. Вагите се природни
Не ги сакаат игрите. Тие го кажуваат тоа што го мислат и стојат зад нивните зборови. Тие ја бранат својата позиција и не ги компромитираат нивните верувања.

9. Вагите се верни
Тие нема да ве излажат. Тие нема да ве заведат. Тие нема да ја злоупотребат вашата доверба. Кога некој ќе влезе во нивното срце таму останува засекогаш.

10. Вагите се мудри
Вагите ја извлекуваат својата мудрост од нивниот живот. Од него учат да живеат вистински. Знаат како да живеат тука и сега… И така ги подучуваат и луѓето околу нив.

Коментирај