10 причини зошто да имате барем еден човек со хороскопски знак Рак во вашиот живот

0
6857

1. Раковите ќе ве научат што навистина значи љубовта. Тие навистина сакаат да сакаат….  И да подаруваат љубов… Тие го отвораат своето срце и ве покануваат во него. Тие не се пазат, не креваат бариери за да се скријат, тие не ги негираат нивните чувства. Тие само … живеат за љубов.

2. Луѓето од знакот Рак ќе ви покажат како да се радувате на малите нешта. Ќе ве потсетуваат дека нема ништо поубаво од мирисот на есента, од сончевите зраци наутро, од разговорот со верниот пријател, од прошетката во паркот …

3. Раковите ќе ви помогнат да станете потрпеливи. Тие не се брзаат. Имаат способност да чекаат… И да веруваат… Да веруваат дека секое нешто се случува кога треба да се случи. И ако тоа треба да се случи. Тие не можат да ги принудуваат работите и да не ги принудуваат. Не ги притискаат луѓето околу себеси или присилуваат на било што.

4. Луѓето од знакот Рак внимателно ќе ви посочат на грешките. Кога ќе видат дека одите во погрешна насока и дека не земате правилна одлука, тие ќе се обидат да ве упатат, но без да ви се наметнуваат. Тие само ќе ви покажат друга гледна точка и ќе се надеваат дека ќе ги разберете зошто го прават тоа.

5. Раковите ќе ви ја дадат нивната поддршка. Тие ќе бидат со вас секогаш и во сè. И кога ќе успеете и кога ќе пропаднете. Тие ќе бидат рамо на кое ќе можете да се потпрете, раката што ќе можете да ја фатите …

6. Раковите ќе ве научат да простувате. Тие ќе ви покажат што значи да го надминете вашето его, да ја „голтнете“ навредата, да разберете и да простите. Тие ќе ви покажат како е да имате големо срце и да бидете подготвени повторно да го прифатите дури и оној кој ви го скршил.

7. Луѓето од знакот Рак ќе ги отворат вашите срца за благодарност. Тие ќе ве потсетат дека мора да го вреднувате она што го имате, а не да размислувате за она што ви недостасува. Тие ќе ве потсетат дека имате многу повеќе отколку што сфаќате. Но, најмногу од сè: тие ќе ве потсетат да бидете благодарни. Бидејќи тоа е првиот чекор да се биде задоволен.

8. Овие луѓе ќе го променат вашиот поглед на светот. Тие ќе ве направат потолерантни, послободни, порелаксирани, посвесни, поскромни, пореални, поживи, посреќни…

9. Луѓето од знакот Рак ќе ја допрат вашата душа и ќе ве натераат да се почувствувате како е да имате во животот некој кој ве сака вистински, ви простува и поддржува… Но, најмногу од сè: тие ќе ве натераат да се сакате самите себеси.

10. Раковите… само ќе го променат вашиот живот на подобро.

Коментирај