10 корисни апликации од Гугл кои не сте знаеле дека постојат

0
201

На сите нас, Гугл ни е најдобар пријател кога бараме одговори или информации на интернет. Милиони го користат секојдневно, но само мал број знаат да го искористат неговиот целосен потенцијал. Всушност, најмоќниот пребарувач, содржи голем број на апликации и помагала кои многу од нас не знаат ни дека постојат.

Ова се само дел од нив.

Google Translate
Апликација која е од голема помош за оние кои сакаат да патуваат. Само насочете ја камерата на вашиот мобилен телефон кон зборот кој не го познавате и апликацијата моментално ќе ја преведе на јазик по ваш избор.

Google Scholar
Се работи за пребарувач кој пребарува низ целата школска литература. Резултатите од пребарувањето содржат цитати од книги, истражувачки трудови и весници.

google scholar

Google Keep
Оваа апликација ви овозможува да креирате весели и шарени белешки.

Timer
Можете да го наместите тајмерот на било кое време сакате. Кога ќе дојде тоа време, алармот ќе ве извести.

Google Sky
Користете ја оваа апликација за да ја гледате вселената како низ мајмоќниот телескоп. Преку нејзе ќе ви изгледа како да одите по млечниот пат и ќе ги дознавате сите најнови истражувања поврзани со вселената.

google nebo

Google Fronts
Ова е апликација која ви овозможува да го најдете соодветниот фонд за вашиот текст.

Google Art Project
Ако сте вљубеник во уметност, тогаш ова е правата апликација за вас. Можете да откривате и да уживате во прекрасни уметнички дела преку интернет.

google art project

Think with Google
Бидете во тек со најновите истражувања, потрошувачките трендови, и најнпвите информации поврзани со маркетингот.

Google Trends
Оваа апликација ви овозможува да видите кои теми се најмногу истражувани во моментот.

Google Shoping
Ви овозможува да купувате се што ќе посакате, од хардвер до козметика.

www.hybread.mk

Коментирај